AdSense Top

четвъртък, 22 април 2010 г.

Граждански форум за нов изборен кодекс - описание

Така се случи, че поддържам сайта на проекта "Граждански мониторинг върху процеса по приемане на нови изборни правила в България" — www.izborenkodeks.com.  Създаден е с идеята да служи като база данни за процеса по изработване на нов изборен кодекс, включващ отделни предложения на партии и неправителствени организации, анализи, коментари, стенограми от дейността на временната парламентарна комисия за изработване на нов изборен кодекс, медиен мониторинг, видео репортажи, препратки към Интернет-ресурси, новинарски раздел и, естествено, форма за контакт и банери за размяна на връзки.

Реализира се от Институт за развитие на публичната среда, с подкрепата на Balkan Trust for democracy

Какво по-подробно предлага този сайт?

Разделът "Анализи и коментари" съдържа хронологично подреден списък с всички публикувани анализи по темата, препратка към източника и възможност за сваляне на оригиналния документ, ако такъв съществува.


Следващият раздел, "Стенограми", включва хронологично подреден списък на стенограмите на Временната парламентарна комисия за изработване на нов изборен кодекс.


Друг раздел в сайта е "Медиен мониторинг". Тук, отново хронологично, може да намерите публикациите в Интернет медиите, естествено, с препратка към източника.


Видео разделът съдържа репортажи за дейността по проекта, както и други, свързани с темата "нов изборен кодекс"."Ресурсите" представляват категоризиран списък с препратки към различни институции и организации, международни мрежи, документи, информация за електронно гласуване, различни предложения по темата, различни Интернет тематични препратки и, естествено, списък с връзки към тези, които искат да обменим банери.


Стигнахме до "Банерите" :-) Тук има няколко възможности, стандартен размер банери, с код за вграждане. Ползвайте го и ми пишете да ви добавя. Може да го направите и от формата за контакт на самия сайт.

За нас, най-съществените, основни раздели са два:

"Предложения за кодекс" представлява списък с всички партии и НПО, които имат и са изразили становище по темата. Списъкът се актуализира. От хоризонталното меню с логотата на партиите и организациите може да изберете една, да прочетете предложенията им и/или да ги сравните с друго алтернативно мнение, селектирайки втора организация.Естествено, не може без "анкетите" — раздел, който има амбицията да събира относително прецизна статистическа и социологическа информация за "настроенията" на потребителите на сайта, по отношение на вижданията им за характеристиките на новия изборен кодекс.Това е, в общи линии. Разгледайте сайта и коментирайте в разделите "Медиен мониторинг" и "Новини", или ползвайте формата за контакт.


Няма коментари:

Публикуване на коментар