AdSense Top

петък, 14 януари 2011 г.

Не Мишо бирата, а Мишо баскета...

Президентът ми се обади, че митниците натискат по неправомерен начин президента на федерацията по баскетбол. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод разпространените записи от разговорите му с Ваньо Танов, в които той нарежда по телефона на шефа на митниците да изтегли хората си по време на акция от фабрика "Леденика", която работи незаконно, защото е поел ангажименти към Михаил Михов – Мишо Бирата.

Това каза премиера, в деня на парламентарния контрол. Някой не го обича заради спряната контрабанда на петрола, обясни още той в парламента... Тоест, лошите си отмъщават на добрите с компромати. Заради добре свършената работа! Разбрахте ли? Аз разбрах!

Ако се замислим, имаме два варианта:

Първи: записите са автентични! Не са манипулирани! Просто фактите са поднесени тенденциозно, направо спекулативно! Истината е изкривена! Борисов не е ходатайствал за Мишо бирата, защитавайки го от проверка на митниците в неговите складове!

Борисов ходатайствал не за друг, а за Мишо баскетбола! По молба на президента! Така де, от грижа за спорта! Нали с Мишо баскетбола, а не с Мишо бирата откриха нова зала за баскетбол!

А фабриката, дето я проверявали митниците явно не е била за бира, а за баскетболни топки...

Втори: ако случайно записите са манипулирани и това, дето съм го разбрал, не е вярно, тогава не ми остава нищо друго освен да повярвам, че Отделът за борба с терористите на Джак Бауър се е намесил... Другаде не съм сигурен, че може толкова умело да се манипулира интонацията, стилът и маниерите на премиера...

Единственият въпрос, който следва да си зададем е колко наши сънародници имат плондири на раменете си... Щото записът започва с думите на премиера:
"Ало, здрасти. А бе тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак."
Мишо бирата му се обадил, не Първанов!..

3 коментара:

  1. Ооооппппппаааааа....чакай че ме цапна една топка по главата.

    ОтговорИзтриване
  2. Да взема и аз ли да му се обадя на Бойко...

    ОтговорИзтриване
  3. А пък аз снощи сънувах, че ме е търсил и мен Мишо Бирата...

    ОтговорИзтриване